Heracles ontvangt AZ op late zondagmiddagTeam en staf Heracles Almelo 2020 (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 27-11-2020
TWENTE – Heracles Almelo speelt zondag om 16.45 uur in Erve Asito tegen AZ. 

De Almaarders zijn nog ongeslagen in de eredivisie en staan op viertien punten uit acht wedstrijden. Heracles is de nummer dertien in de stand met acht punten uit negen wedstrijden.

Selectie

Trainer Frank Wormuth moet het stellen zonder de geschorste aanvaller Adrian Szöke. De knieblessure van Robin Pröpper lijkt minder erg dan op het eerste oog werd gedacht. Jeff Hardeveld is er zeker niet bij, hij wordt een dezer dagen geopereerd. “Ik heb eigenlijk aan beide kanten last van de lies- en buikwandstreek”, legt Hardeveld uit op de website van zijn club. “Daar worden matjes geplaatst om het probleem te verhelpen. We kiezen ervoor om het nu te doen zodat ik de tweede seizoenshelft weer fit en pijnvrij aan de start kan verschijnen. Ik loop hier al een tijdje mee en het wordt elke keer iets erger. Tegen Ajax schoot het er ook weer in. Dat is allemaal niet ideaal, vandaar dat we er voor gekozen hebben nu te laten opereren.”

Statistieken

Qua statistieken moet Heracles het afleggen tegen AZ. Van de vijftien ontmoetingen in Almelo won Heracles er vier, AZ acht. Van de laatste vijf wedstrijden in Almelo won AZ er vier. Maar op 2 september 2018 won Heracles met 3-1. Boadu scoorde voor AZ, Osman, Peterson en Duarte voor Heracles.
Ook in het seizoen 2007-2008 klopte Heracles AZ: 2-1. Dembele zette AZ op voorsprong, maar goals van Everton en Rob Maas bezorgde Heracles de zege. In het seizoen 2009-2010 won Heracles met 3-2 van AZ. Everton, Overtoom en Fledderus maakten de Almelose goals, voor AZ waren Pelle en El Hamdaoui trefzeker. Op 14 april 2017 won AZ met 1-2. Weghorst en Jahanbash scoorden voor de gasten, Kuwas voor de thuisploeg.
Volg ons