'Ik ben een jongen van de club'Peter de Vries en Rob Roelofs op het veld van KOSC (Foto: Maurits Olde Olthof)
Door: Kylie Boon | 27-11-2020
OOTMARSUM – Rob Roelofs gaat hoofdtrainer Peter de Vries na dit seizoen opvolgen bij KOSC Ootmarsum. Twente FM sprak met beide heren in over de trainerswissel en KOSC. "Ik ben een jongen van de club."

Peter de Vries gaf aan dat hij wou stoppen bij de club. Toch geeft hij aan vier mooie jaren te hebben gehad in Ootmarsum. 

Vier jaar geleden

De Vries kwam vier jaar geleden als nieuwe trainer bij de club. Op dat moment vertrokken er veel oudere jongens en was het team net gedegradeerd. “Ik zag het als een uitdaging. Ik ben erin gestapt en er kwamen veel nieuwe jongens bij. Vanuit het eerste moment beviel het mij en het bevalt mij nog steeds. Het is een mooie club om te trainen,” aldus voormalig trainer de Vries.

Zoektocht

De club moest opzoek naar een nieuwe trainer, toen De Vries aangeven het jaar erop te willen stoppen. De club vroeg Roelofs of hij de nieuwe trainer wilde zijn. Roelofs komt uit Ootmarsum en heeft in de jeugd en daarna nog dertien jaar bij het eerste elftal van de club gespeeld. Toen hij daarmee stopte is hij nog twee jaar assistent-trainer geweest. Door persoonlijke omstandigheden ging hij weg uit Ootmarsum, daar is hij begonnen als jeugdtrainer. Momenteel is hij hoofdtrainer bij Saasveld. “Het is een mooie club en ik heb het goed naar mijn zin. Maar toen uiteindelijk de oproep kwam vanuit Ootmarsum kon ik hem niet weerstaan,” aldus Roelofs.

Roelofs moest toen hij gevraagd werd om trainer te worden bij KOSC aan een uitspraak denken: ‘Sommige kansen krijg je maar één keer’. Dit heeft hem dan ook over de streep gehaald om deze kans met twee handen aan te grijpen. “Ik ben een jongen van de club. Ik kijk ernaar uit om weer terug te komen in Ootmarsum.”

Toekomstvisie

Grote plannen voor de toekomst zijn er niet. “Ik hoor niks anders dan positieve geluiden over de werkwijzer van De Vries.”
Roelofs denkt dat hij redelijk hetzelfde over voetbal denkt als De Vries. Hierdoor verwacht hij niet dat het heel erg anders zou zijn. “De Vries is iemand die een voetballende gedachte heeft, maar ook plezier samen wil laten gaan met fanatieke trainingen en een hoge intensiviteit. Zo sta ik er eigenlijk ook in.”

De filmreportage van Twente FM is hieronder te bekijken.
Volg ons