De Welle heeft wandelroutes uitgezetStagiaires van Stichting De Welle zetten wekelijks een aantal wandelroutes uit in de kernen van Wier (Foto: Eigen foto )
Van de redactie | 22-11-2020
WIERDEN - Stagiairs van Stichting De Welle zetten wekelijks een aantal wandelroutes uit in de kernen van Wierden, Enter, Hellendoorn en Nijverdal. 

Iedere maandag komt er een nieuwe route.  De wandelroutes zijn tussen de twee en drie kilometer lang, maar de organisatie probeert te zorgen voor een aantal afsnijmogelijkheden, zodat het rondje ook wat korter gemaakt kan worden.
Af en toe zullen en wat langere 'bonusrondjes' verschijnen, deze gaan door het buitengebied van Wierden en Hellendoorn.

Stichting De Welle probeert hiermee mensen uit te dagen om een van de rondjes te lopen. Het liefst ook vaker in de week. Volgens hen kan hetzelfde rondje er op een andere tijd toch heel ander uitzien. 

Waarom doet De Welle dit?

Dagelijks een half uurtje lopen, dat is het advies. Wandelen is goed voor je hele lichaam. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, conditie en geheugen gaan erdoor vooruit. Bovendien wordt je humeur er beter van, zeker als je samen met iemand loopt. Verschillende onderzoeken onderschrijven het: bewegen is het beste medicijn.

Hoe langer je per dag in beweging bent, hoe groter de effecten. Maar de studies wijzen uit dat een half uur per dag al veel positieve effecten opleveren. De afstand die je aflegt, dat maakt niet uit. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo wandelen. De één loopt minder dan een kilometer en de ander kan er wel drie. 

Wandelroutes afhalen

De routes zijn te downloaden vanaf de website en facebook van De Welle. Ook is het mogelijk dat de wandeling wekelijks gemaild wordt. Hiervoor kan er contact opgenomen worden met Kayra Rodijk door te mailen naar k.rodijk@stichtingdewelle.nl of door te bellen naar 06-34269710.

De routes kunnen ook afgehaald worden bij de balie van De Welle in Wierden en Nijverdal, dit kan tussen 9.00 en 12.30 uur. De route van Enter kan iedere ochtend bij het gezondheidscentrum worden opgehaald. 
Volg ons