Landelijke prijs voor Auni-ToernooiHet Aunditoernooi wint de prijs de Ambassade van de Verdraagzaamheid (Foto: Eigen foto )
Van de redactie | 16-11-2020
HENGELO – Auni Kandemir heeft zaterdag een prijs gewonnen voor zijn jaarlijkse multiculturele zaalvoetbaltoernooi rond de jaarwisseling in Hengelo. Het Auni-Toernooi won de verkiezing voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid.

“We mogen met vol trots zeggen dat het Auni-Toernooi deze mooie en eervolle award heeft gewonnen’’, zegt Auni Kandemir. “We waren aanvankelijk genomineerd om Provincie Overijssel te mogen vertegenwoordigen en het te gaan opnemen tegen de elf andere genomineerden van de overige provincies. Nu zijn we met het Auni-Toernooi gekozen tot Ambassade van de Verdraagzaamheid van heel Nederland. Daar zijn we enorm trots op!’’

Het Auni-Toernooi bestaat al 35 jaar. De deelnemers komen uit heel Nederland. Voor dit jaar is het toernooi afgelast. De prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid van Nederland is een prijs die wordt uitgereikt door de Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de
Verdraagzaamheid en met steun van de Nederlandse Commissie van UNESCO. De prijs richt zich speciaal op een lokaal project of organisatie die zich inzet voor interculturele verdraagzaamheid.

De uitreiking zou in Amsterdam plaatsvinden, maar gebeurde online. Volgens Kandemir is de award een prijs waar heel Hengelo en Overijssel trots op kan zijn. “We hebben de award gewonnen voor onze bijdrage aan multiculturele verdraagzaamheid. Al vijfendertig jaar organiseren we met plezier en overtuiging het bekende zaalvoetbaltoernooi. Deze mooie prijs is een enorme opsteker voor ons. Daar zijn wij enorm trots op en het is een bijzondere eer om als Auni-Toernooi deze award in ontvangst te mogen nemen. Het voelt ontzettend goed om zoveel waardering voor het werk dat we sinds jaren voor de samenleving verzetten te krijgen. We hebben het samen met deelnemers, toeschouwers, sponsoren en vrijwilligers gedaan, dus deze prijs is zeker ook voor hen. Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd: ontzettend bedankt’’, aldus Auni Kandemir.
Volg ons