Mijlpaal voor Twentse zorgpodcastMicrofoon. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 10-11-2020
TWENTE – ‘Aut of the… Podcast’ van de Twentse Zorgcentra heeft een mijlpaal bereikt: 10.000 luisteraars.

De podcasts met autisme als onderwerp worden gemaakt door bewoner en ervaringsdeskundige Thuis en gedragskundige Odette. “Hoe toepasselijk is het om in de Week van de Mediawijsheid zo’n mijlpaal te kunnen melden?” aldus de zorgorganisatie met locaties in heel Twente, waaronder in Losser (Losserhof) en Tubbergen.

De podcasts zijn een groot en onverwacht succes voor de Twentse Zorgcentra. De eerste editie van de podcast was op 3 april 2019.
Thijs en Odette gingen daarna in elke aflevering op zoek naar wat autisme precies is en hoe ze anderen kunnen helpen. Maandelijks voegden ze een nieuwe aflevering toe aan de lijst met uitzendingen over uiteenlopende onderwerpen: van droge stof tot liefdes en relaties, overvraging, een vol hoofd en auti-proof life hacks.

Thijs en Odette zijn trots

“Met de Aut Of The… Podcast weten Thijs en Odette mensen met autisme te helpen. Ook ouders van kinderen met autisme, begeleiders en andere professionals zijn luisteraars van
deze podcast. Kortom, de podcast is een verlengstuk in de informatievoorziening over dit brede onderwerp.”
Thijs en Odette zijn trots: “Van zestig man in de zaal tijdens het lanceerfeest tot inmiddels meer dan 10.000 luisteraars.”
Stopt het hier dan? “Nee zeker niet. We hebben nog voldoende onderwerpen op de plank liggen die ze graag willen behandelen.”
Samen met De Twentse Zorgcentra, hun hoofdsponsor, hebben ze afgesproken dat ze dit zeker 3 jaar voortzetten. In de eerste week van januari verschijnt de eerste aflevering van seizoen 2 met als onderwerp: meisjes en vrouwen met autisme.

Podcasts beluisteren

Er staan inmiddels ruim twintig podcasts over diverse onderwerpen op de nieuwe website: https://autofthepodcast.nl.
Volg ons