Burgemeesters Twente doen extra oproepSander Schelberg (Foto: gemeente Hengelo)
Van de redactie | 06-11-2020
TWENTE – De plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, roept met dertien andere burgemeesters nog eens extra op aan de Twentenaren om zich nu écht aan de regels te gaan houden. Dit vertelde hij vrijdagochtend op Twente FM.

De coronabesmettingen zijn iets afgenomen, maar toch deden de veertien burgemeesters in Twente een oproep aan alle Twentenaren om nu aan de bak te gaan. Schelberg licht toe: “Dan is het iets lichter rood, maar het blijft zwaar rood. Dat is de reden dat wij met alle veertien burgemeesters een oproep hebben gedaan aan alle Twentenaren om nu toch echt aan de bak te gaan”

Oorzaak

Volgens Schelberg is een oorzaak dat Twentenaren waar mogelijk niet voldoende thuiswerken. Hij vertelt dat dat minder gebeurt in Twente dan in de rest van het land en dat Twentenaren mobieler blijven.

Maatregelen

Of er nieuwe maatregelen komen is nog niet bekend. “Uiteindelijk denk ik dat als wij ons nu eens gaan houden aan de maatregelen die al heel lang gelden, de basismaatregelen, dan zou het echt vorderingen moeten maken.”
Hij doelt hiermee op het houden van anderhalf meter en thuiswerken waar nodig.

Dichtbij

“We merken nu gewoon dat het heel erg dichtbij komt. We kennen allemaal collega’s, familie en vrienden die op dit moment corona hebben of er net vanaf zijn. Het is dichtbij. Hou je nu gewoon aan de massale regels. Dan horen we hopelijk niet meer in het linkerrijtje van de coronabesmettingen in Nederland."

Ondernemers

Premier Mark Rutte denkt aan meer maatregelen. “Dit zou zomaar kunnen als wij ons als Twentenaren niet gezamenlijk aan de regels gaan houden,” aldus Schelberg, “Dat laten wij toch niet gebeuren lijkt mij.”
Hij noemt de ondernemers, de mensen in de zorg, maar eigenlijk ook wel iedereen. “Maar het zou zomaar nodig kunnen zijn en dan zijn we helemaal ver weg.”

Het hele interview op de radio is hier te beluisteren.
Volg ons