Smellink uit Rossum lijstduwer op CDA-lijst tweede KamerverkiezingenCDA-raadslid en fractiesecretaris Marc Smellink (Foto: cda dinkelland)
Van de redactie | 05-11-2020
ROSSUM - Marc Smellink uit Rossum heeft een plek gekregen op de kandidatenlijst van het CDA voor de tweede Kamerverkiezingen.

Smellink (24) is momenteel raadslid in de gemeente Dinkelland, campagneleider van het CDA Overijssel en vice-voorzitter van het CDJA Overijssel. Middels zijn plek op de kandidatenlijst voor de tweede Kamerverkiezing fungeert hij als lijstduwer van de landelijke CDA.

Er zijn nog vijf Overijsselse CDA-leden voor wie hetzelfde geldt. Dat zijn Lisanne Spanbroek (33) uit Olst-Wijhe, Yme Drost (58) uit Hengelo, Jan Nabers (53) uit Zwolle, Mart van Lagen (25) uit Enschede en Margreet Bosma (54) uit Zwartewaterland. De partij maakt hiermee gebruik van de mogelijkheid om na de landelijke kandidaten een aantal regionale kandidaten te plaatsen.

Deze ‘lijstduwers’ versterken de regionale herkenbaarheid of kiezersgroep van de lijst en zijn overtuigend in het uitdragen van het CDA-gedachtengoed, aldus de partij. Zij zullen actief deelnemen aan de verkiezingsperiode in Overijssel maar hebben (vooralsnog) zelf geen ambities om zitting te nemen in de Kamer. De staartlijst is het onderdeel van de kandidatenlijst dat in elke kieskring anders mag worden ingevuld.

Definitieve lijst

De Overijsselse lijst wordt definitief tijdens de algemene vergadering van CDA Overijssel op 17 november. De landelijke lijst wordt op 13 december tijdens het CDA-congres vastgesteld.
Volg ons