Klokkenbelt omgebouwd tot woonlocatie voor mensen met hersenletselHet vernieuwde Klokkenbelt vanuit de lucht. (Foto: InterAktContour)
Van de redactie | 03-11-2020
ALMELO – De Klokkenbelt in Almelo heeft een nieuwe bestemming gekregen: het is nu een woonlocatie met 66 appartementen voor mensen met hersenletsel.

Het pand werd in de jaren ’50 gebouwd als bejaardenhuis. InteraktContour en woningstichting St. Joseph Almelo hebben twee vleugels van de Klokkenbelt getransformeerd tot woonlocatie waar mensen met hersenletsel zo zelfstandig mogelijk wonen. 

Zo zelfstandig mogelijk

Na een grootschalige verbouwing namen de nieuwe bewoners van dit markante gebouw eind september hun intrek in hun nieuwe appartement.
De bewoners hebben door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor hersenletsel opgelopen en hebben daardoor nu dagelijks zorg en ondersteuning nodig. Ondanks dat willen zij een zo gewoon mogelijk leven leiden. Dat kan in de Klokkenbelt. Hier kunnen zij dag en nacht aanspraak maken op zorg en ondersteuning en worden zij in hun zelfredzaamheid ondersteund met e-health hulpmiddelen.

Bewoners maken veel gebruik van e-health middelen waardoor zij veel zelfstandiger kunnen leven. In de komende jaren wil InteraktContour meer van dit type woonlocaties realiseren, zoals in Enschede en Zwolle.

www.interaktcontour.nl/nieuws
Volg ons