Deze wilde Nordhornse katjes kun je echt niet zonder handschoenen aanpakkenTom ten Tusscher en Heike Weber onderwerpen de wilde kat aan een gezondheidscheck en dat was nog een (Foto: Debby Kok-Koehorst)
Door: Debby Kok-Koehorst | 29-10-2020
NORDHORN – De drie wilde katten die acht weken geleden in Tierpark Nordhorn werden geboren, hebben hun gezondheidscheck gehad. “Gezond zijn ze zeker,” concludeerden de arts en de dierverzorger.

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken: dat spreekwoord gaat zeker op voor de drie wilde katten in Tierpark Nordhorn. De dieren werden acht weken geleden geboren en donderdagochtend was het tijd voor een gezondheidscheck. Dierenarts Heike Weber en dierverzorger Tom ten Tusscher onderzochten de katten. “Zijn ze goed gezond? Zijn de oren schoon, het gebit sterk? En ze worden ook meteen gechipt en ingeënt en ze krijgen uit voorzorg een wormenkuur,” legt Weber uit.

Ten Tusscher stond haar bij en dat was nodig ook. “Dit zijn echt kleine tijgers,” verzuchtten de twee nadat ze de drie katjes behoorlijk in bedwang hadden moeten houden. Ten Tusscher besloot zelfs na de eerste kat van handschoenen te wisselen. “De kat leverde me toch best wat krassen op.”

Maar professioneel en op elkaar ingespeeld Weber en Ten Tusscher zijn, was de gezondheidscheck in een half uurtje gepiept. En de conclusie is verheugend: drie gezonde wilde katten, twee vrouwtjes en een mannetje. Voorlopig zijn ze nog te bewonderen in Tierpark Nordhorn. Uiteindelijk verhuizen ze naar andere dierentuinen en dan wordt in Tierpark Nordhorn weer gehoopt op een nieuw nestje.
Leuk vonden de wilde kittens het niet, maar de behandeling werd succesvol afgerond. (Foto: Debby Kok-Koehorst)
Volg ons