Tóch op de lange latten bij SnowiseSports in DeurningenEigenaressen SnowiseSports Marleen Brandes en Dinie Krijt (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 28-10-2020
DEURNINGEN – Wintersportgebieden kunnen gesloten zijn de komende maanden, de deur naar de skibanen in Deurningen is open, ook in coronatijd. Maar een normaal jaar is het niet, ook niet voor de SnowiseSports.

“Kunnen we gaan, of blijven thuis. Dat is de vraag bij veel wintersportgangers. Dat merken we hier ook. De een wil zich toch voorbereiden of in elk geval de techniek onderhouden, de ander wacht af”, vertelt Dinie Krijt, samen met Marleen Brandes eigenaar van de skihal in Deurningen. 

Techniek onderhouden

“Veel mensen komen bij ons toch skiën. We zijn gewoon open, met inachtneming van de coronamaatregelen. Mensen willen toch even op de ski’s staan, willen hun techniek onderhouden. En we geven momenteel veel les aan kinderen; ouders willen dat hun kinderen toch alvast de basisbeginselen leren”, vertelt Krijt. “We missen wel mensen die skilessen namen als voorbereiding op de wintersportvakantie en die nu niet op wintersport gaan.”

Twee skibanen

SnowiseSports beschikt over twee skibanen, en op die banen kan ook gesnowboard worden. Krijt: “Snowboarden is bij ons goed te leren. Het is een sport met veel vallen en opstaan, en hier kun je je vasthouden aan een balk.”

Kennismakingsles

Wie wil weten of skiën of snowboarden is iets van hem of haar, kan beginnen met een kennismakingsles. Daarna kan gekozen worden voor een leskaart met verschillende aantallen lessen. “Beginners leren we de basisbeginselen, anderen komen bij ons trainen omdat ze het leuk vinden en om de techniek te verbeteren. Hoe beter je techniek, hoe makkelijker je in de sneeuw gaat. Ook de skiër die meer ervaren is, kan aanwijzingen krijgen. Techniek kan altijd verbeterd worden.”

SnowiseSports is zes dagen in de week open; in de drukste periode is dat zeven dagen per week. In verband met corona mogen er maximaal dertig mensen in de hal en is de bar gesloten. Het bedrijf is een officieel stagebedrijf. “Daarnaast zijn we altijd op zoek naar skileraren, ook al is het maar voor een dagdeel per week.” Voor de kerstvakantie geldt een speciaal cursusaanbod van vier lessen in twee weken. Naast de lessen worden in de hal kinderfeestjes gegeven met aan het eind discoskiën.

Teambuilding in Ischql

Zelf gaan Krijt en Brandes ook op wintersport. “Het liefst drie of vier keer per jaar. Meestal in het voor- en naseizoen. Ons favoriete skigebied? Ischql in Oostenijk, daar gaan we met hele team naar toe. Ook om de methodiek van het overgaan van de baan naar de sneeuw weer goed in je op te nemen én als teambuilding. Het is gezellig en de baan is super. Er gaat natuurlijk niets boven sneeuw!”
Volg ons