Burgemeester Van Veldhuizen positief getestOnno van Veldhuizen heeft corona (Foto: Gemeente Enschede)
Van de redactie | 25-10-2020

ENSCHEDE - Ondanks een eerdere Covid-19 test die negatief uitviel, ontving burgemeester Onno van Veldhuizen na een nieuwe test wel een positieve uitslag.

De burgemeester van Enschede werd in het weekend van 17 en 18 oktober verkouden en kreeg koorts. Daarop ging hij in thuisquarantaine en werd op maandag een eerste test afgenomen die dinsdag 19 oktober een negatieve uitslag opleverde.

Omdat de verschijnselen in de loop van de week verergerden volgde een tweede test die de besmetting met Covid-19 bevestigde.

 “Nadat ik voor de eerste keer getest was, kreeg ik longontsteking en hele hoge koorts. Ik had niet verwacht dat een fitte vijftiger er zo snel en zo hard door geraakt kon worden. Kan me niet herinneren dat ik me ooit zo ziek gevoeld heb”, aldus Van Veldhuizen. “Ik spreek nu uit eigen ervaring; onderschat het virus niet! Zorg dat je er snel bij bent, wacht niet af, maar laat je testen. Luister naar je lichaam en installeer de CoronaMelder-app als je dat nog niet gedaan hebt.”

 “Dit betekent dat ik voorlopig thuisblijf totdat ik geen symptomen meer heb en weer hersteld ben”, aldus Van Veldhuizen die behalve burgemeester van Enschede, ook voorzitter van de Veiligheidsregio Twente is. “Gelukkig hebben we voor beide functies prima plaatsvervangers zodat het werk gewoon door kan gaan”.

Volg ons