Project Fijn Leven komt terugFijn leven (Foto: stock)
Van de redactie | 13-10-2020
WIERDEN – Er komt een nieuwe editie van het project Fijn Leven. Dit najaar ontvangen sommige inwoners uit Wierden-Oost en Wierden-West een informatiebrief en een vragenlijst.

“Juist in deze tijd waarin het COVID-19 virus weer oplaait, vinden de gemeente en De Welle het belangrijk om aandacht te besteden aan de eigen gezondheid. Positieve gezondheid en balans in het leven staan hierbij centraal, ook als de omstandigheden veranderen,” aldus De Welle.

Het project

Fijn Leven is in 2016 ontwikkeld en is sindsdien meerdere keren gehouden. Het project heeft twee functies, namelijk een signalerende en een analyserende functie. Fijn Leven richt zich op inwoners van de gemeente Wierden die tussen de 67 en 78 jaar oud zijn. Twee keer per jaar verstuurt De Welle uitnodigingen om deel te nemen.

Per editie worden twee wijken in de gemeente uitgekozen waarbij de deelnemers willekeurig geselecteerd worden. Aan hen wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen die anoniem verwerkt worden tot een wijkanalyse door de GGD. Deelname is gemakkelijk, gratis en zonder verdere verplichtingen.

Vragenlijst

In deze editie ontvangen 750 inwoners van Wierden-Oost en Wierden-West een informatiebrief en vragenlijst op de deurmat. Zij kunnen de vragenlijst met vragen over welzijn en gezondheid zowel digitaal als op papier invullen.

Beweeg- en leefstijlcoach Kayra Rodijk: “Gezondheid gaat verder dan alleen het wel of niet aanwezig zijn van een ziekte. Voor ons is gezondheid het vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan en hier regie op te houden. Waar inwoners normaal met hun vragen over zorg en welzijn naar de gemeente of De Welle toekomen, worden de inwoners door het project Fijn Leven actief door ons benaderd. We hopen hiermee inwoners te ondersteunen bij het houden van eigen regie over hun gezondheid, welzijn en geluk.”

Vervolg

De deelnemers kunnen op de vragenlijst aangeven of ze willen meedoen aan de vervolgfase. In verband met de aangescherpte maatregelen word het vervolg ditmaal in een digitaal jasje gegoten. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de invulling hiervan. Uiteraard blijft een persoonlijk gesprek nog steeds mogelijk.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project kan er contact opgenomen worden met Kitty van der Steege of Kayra Rodijk door te bellen naar 0546-571693.
Volg ons