Rode Kruis verheugd over volle EHBO-workshopsRegelmatig komt kennis van EHBO van pas. (Foto: Rode Kruis)
Van de redactie | 07-10-2020
TWENTE - Bijna tweehonderd mensen uit Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen hebben een workshop EHBO aan baby’s en kinderen bij het Rode Kruis gevolgd.

Dankzij een legaat kon het lokale Rode Kruis de workshop fors goedkoper aanbieden. Vanwege de grote belangstelling worden meer datums ingepland. Ook de EHBO voor volwassen gaat vanaf 22 oktober van start.

Door het legaat is ook daarvoor hoge korting op het reguliere inschrijfgeld mogelijk.

“Dat zoveel ouders en verzorgers de workshop EHBO aan baby’s en kinderen hebben gevolgd is hartverwarmend”, zegt Thea den Hartog, projectleider EHBO Overijssel van het Rode Kruis.

“Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met baby’s en kinderen in en rond het huis.

Dan is het heel belangrijk dat er een volwassene in de buurt is om eerste hulp te verlenen. Door deze workshop wordt het een stuk veiliger in Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen.”

Den Hartog vervolgt: "We hopen dat de deelnemers ook de volgende stap nemen en een complete cursus volgen. Dan kunnen we ze nog beter voorbereiden op ongelukken in en rond het huis, speelplaats of school. Er is nog zoveel te leren."

Baby’s en kinderen

Vanaf 22 oktober volgt ook de volledige gecertificeerde cursus eerste hulp aan baby’s en kinderen.

75 procent goedkoper

Door legaat komen cursussen onder handbereik meer mensen
De cursussen zijn tot 75 procent goedkoper. "De afdeling Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen heeft enkele jaren geleden een legaat gekregen”, zegt Den Hartog. “Door deze schenking kan het Rode Kruis aan inwoners van deze gemeenten EHBO-cursussen aanbieden tegen een sterk gereduceerd tarief. Daardoor brengen we deze belangrijke cursussen onder handbereik van een grotere groep mensen.”
Ze zegt dat legaten belangrijk zijn voor het Rode Kruis. “Hiermee kunnen we echt het verschil maken."

Erfenis

De erfenis die de afdeling Dinkelland-Oldenzaal-Tubbergen heeft ontvangen, biedt meer mogelijkheden, zegt Den Hartog. "We kunnen meer EHBO-cursussen tegen hoge korting aanbieden, denk aan speciale cursussen aan coaches op sportclubs."
Zo werkte het Rode Kruis voor de workshop EHBO aan baby’s en kinderen samen met Kinderkroon, Columbus junior, Impuls en Small Steps.

Ook particulieren

Daar blijft het niet bij, zegt Den Hartog. "We zoeken samenwerking met meer organisaties in Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal. Dan kunnen we samen komen tot een specifiek EHBO-cursusaanbod voor hun doelgroep."
Uiteraard zijn particulieren ook altijd welkom om een complete cursus te volgen.
Eerste hulp bij ongelukken. (Foto: Rode Kruis)

Ideeën zijn welkom

Mensen met ideeën kunnen aankloppen bij het Rode Kruis, zegt Den Hartog. "Heb je een groep en wil je samen een EHBO-cursus volgen? Meld je dan bij mij via tdenhartog@redcross.nl."
Het volledige cursusoverzicht van de workshops en cursussen is te vinden op shop.rodekruis.nl/inwoner-gemeente-DOT.
Volg ons