Besturen niet meer welkom bij de voetbalwedstrijdenMatthijs Witten verdeeld het spel op het middenveld van AJc’96 (Foto: ajc – asv)
Van de redactie | 30-09-2020
LOSSER - De voetbalwedstrijden in het amateurvoetbal gaan vooralsnog door, maar wel zonder publiek de komende drie weken en ook de bestuursleden van de clubs blijven thuis.

Dat zegt voorzitter Robert de Vries van AJc’96 deze woensdagavond. Bij de poort van het complex van AJc staat een poortwachter om eventuele bezoekers te weren. “Dekantine is dicht en de mensen zijn niet meer welkom op het sportpark’’, zegt De Vries.
“We hebben gisteravond overlegd met het bestuur en we houden ons aan de richtlijnen".

"Het bestuur gaat niet mee naar de wedstrijden van het eerste.’’ Enkel de spelers, de trainer, de leider en de grensrechter gaan zaterdag op pad voor de uitwedstrijd van AJc tegen Hellendoorn. “Wij blijven thuis’’, zegt De Vries. “Ik heb met de voorzitter van KVV Losser gesproken en zij staan er net zo in.’’ Ook daar staat iemand bij de poort om mensen van het terrein te weren, volgens De Vries. “Wij gaan zaterdag als bestuur zelf bij de poort staan om de mensen uitleg te geven en voor een stukje bewustwording. Het is een hele ingreep, maar we houden ons eraan. Het is niet anders.’’

Streaming
De Vries en de zijnen zijn wel bezig met het opzetten van een streamingsdienst om de thuiswedstrijden van het eerste uit te kunnen zenden. “Om onze toeschouwers tegemoet te komen. Daar kijken we nog naar of dat mogelijk is.’’ Voor pr-man en fotograaf Marcel Jonker van AJc betekent het dat hij voorlopig zijn laatste foto heeft waar nog publiek bij op staat heeft gemaakt. “We betreuren het, maar begrijpen het ook en zullen binnen onze macht alles doen om de maatregelen na te leven. We roepen continu iedereen op hun
eigen verantwoordelijkheid te nemen.’’

Gedeeld koploper
AJc staat na twee wedstrijden in de derde klasse D samen met De zweef aan kop met 6 punten. In de eerste thuiswedstrijd klopte AJc afgelopen ASV’57 uit Aadorp met 3-2. Het commentaar van trainer Niek Woesthuis; “Een overwinning is een overwinning, zo eenvoudig is het. Maar we gaan hier wel door het oog van de naald. Dit is een sterke ploeg, met snelheid en slimheid. Een ervaren ploeg ook, die ondanks wat noodzakelijke vervangingen een goede indruk maakte. Er zijn periodes in de wedstrijd geweest waarin wij de baas waren, en andersom was dat ook het geval. Maar als je naar de kansen kijkt denk ik dat ASV’57 de betere mogelijkheden heeft gehad. En daar moeten we aan werken. Het tweede doelpunt dat ze maken is echt niet nodig. De toeschouwer ziet onze keeper een inschattingsfout maken, daar ben ik niet zo mee bezig. Wat daarvoor verkeerd gaat, dat is veel erger. En dat gaat over steeds weer in je taken voetballen, allemaal. Afspraken nakomen, elkaar helpen. 

Niemand mag verzaken
Dat doen we steeds beter en het levert ons vandaag ook de punten op. En toch zijn er momenten, zoals bij dat tweede doelpunt, waar we het even niet doen. Dan gaan de dominostenen omvallen, van aanval tot verdediging tot uiteindelijk de keeper. Het zijn aandachtspunten waar we aan moeten blijven werken. Verder ben ik natuurlijk zeer tevreden over het resultaat. Werklust, strijdlust en fitheid trekken ons over de streep vandaag. Iedereen ging tot het uiterste en dat voelde je ook langs de kant. De sfeer werd gemaakt door AJc-jeugd en jeugdige bezoekers uit Aadorp, en de ontlading bij ons derde doelpunt, zo kort voor tijd, was veelzeggend. ‘’ 

Aan de bak
Dat gaat dus zaterdag in en tegen Hellendoorn zeker anders zijn. AJc moet aan de bak, vindt de trainer. “Wat mij betreft is Hellendoorn een titelkandidaat. Na die wedstrijd weten we meer over waar we staan. Wij staan nu gedeeld aan kop, met De Zweef. Dat is de grootste titelkandidaat. Wij zijn dat niet, maar we zullen alles op alles op zetten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, elke wedstrijd weer.’’ Op de foto (van Marcel Jonker): publiek langs de kant bij de wedstrijd van AJc tegen ASV’57.
Timothy olde Bolhaar ziet vleugelverdediger Tijn Leeferink de diepte opzoeken. (Foto: ajc – asv)
Volg ons