Inschrijving open voor vijfde editie Runforestrun Deelnemers doen mee aan runforestrun (Foto: runforestrun)
Van de redactie | 15-09-2020
DINKELLAND - De inschrijving voor de vijfde editie van de Runforestrun Springendal loopt nog tot en met zondag 20 september.

Evenals de afgelopen jaren kunnen de deelnemers kiezen uit 15, 25 en 34 kilometer trailrunnen door de natuur van het Springendal. Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe opzet die goed past bij de relaxte sfeer van de Runforestrun evenementen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 26 september vanaf Camping de Witte Berg bij Ootmarsum.

"Bij de Runforestrun was het al de gewoonte geen massastarts te hebben. We lieten de deelnemers in de afgelopen jaren al om de beurt starten. Dus de stap naar een interval start van 15 seconden per deelnemer was voor ons niet eens zo'n hele grote" aldus Winfried Bats van adam&events. "De deelnemers moeten zich vooraf online aanmelden. Nieuw is dat zij dan een verwachte gemiddelde snelheid op moeten geven. Op basis daarvan worden de deelnemers achter elkaar ingedeeld zodat er zo weinig mogelijk inhaalmomenten voorkomen. Eind augustus hebben we deze opzet met ruim 500 deelnemers getest bij een soortgelijk evenement. De deelnemers genoten van de rust en ruimte om hen heen wat een automatisch gevolg is van de spreiding door deze interval frequentie. Eigenlijk is het een verbetering omdat de sfeer nog steeds goed is maar dat je nu nog meer beleving van de natuur ervaart, en daar is het trailen om te doen"

Naast een verspreide start zijn de verzorgingsposten eveneens aangepast. Zo zijn er geen graaibakken en wordt de voeding los gepresenteerd. De deelnemers nemen vanuit het oogpunt van hygiëne en het minimaliseren van afval een eigen beker mee die alleen door vrijwilligers wordt ingeschonken.
De Sport4Nature opbrengst waarmee adam&events een lokaal en concreet doel financiert zal ongeveer 1000 euro bedragen en zal door één van de natuurbeheerders van het Springendal in het gebied geïnvesteerd worden.

Na de sluitingsdatum van 20 september kunnen deelnemers zich niet meer aanmelden en is er dus ook geen daginschrijving.

Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.runforestrun.nl/springendal en www.facebook.com/trailrunforestrun.
 
deelnemers nemen deel aan runforestrun (Foto: Rene Schraa)
Volg ons