Van de redactie | 03-08-2020
OLDENZAAL - Hoe sympathiek en voordelig het project Boeskoolstroom ook is, nog maar de helft van de zonnepanelen is verkocht.

Tijd om uit te leggen waarom Boeskoolstroom voor heel veel Oldenzalers ontzettend interessant is. Twente FM maakt er deze reportage van.

Het is zo’n sympathiek initiatief, Boeskoolstroom. Inwoners van Oldenzaal kunnen een van de 840 zonnepanelen op het dak van Shelter Storage ‘adopteren’ en zij krijgen dan flinke korting op hun energierekening. De helft van de panelen is echter nog maar aan de man gebracht. Boeskoolstroom wil heel graag uitleggen hoe hun project precies werkt. “Hopelijk worden er dan meer mensen enthousiast over.”

Johan van Heerde en Harry Vermij zijn de bestuurders van Boeskoolstroom. Alle inwoners kunnen voor 300 euro een paneel kopen. Daarvan wordt de jaaropbrengst op 250 kWh geschat. De zonnepanelen zijn geplaatst op het enorme dak van Shelter Storage en daar is plek voor nog eens 840 panelen. Ruimte genoeg om te groeien dus, maar dan moeten de Oldenzalers wel eerst overtuigd worden van het voordeel van meedoen aan Boeskoolstroom.
Volg ons