Opnieuw onderzoek schoollocatie Enter Roselien Slagers-Bekhuis (Foto: Gemeente Wierden)
Van de redactie | 03-06-2020
WIERDEN - Wethouder Johan  Coes kreeg tijdens de raadsvergadering van dinsdag 2 juni felle kritiek te horen over de gang van zaken rondom de bouw van de nieuwe basisschool en Enter.

De fracties kwamen tot de conclusie dat het onderzoek over moest. PPW-fractievoorzitter Slagers-Bekhuis: “De eerste 25.000 euro aan onderzoekskosten is al verdampt!”

De kritiek kwam van PPW en de VVD maar ook van de coalitiepartijen. Roselien Slagers-Bekhuis, fractievoorzitter PPW: “Dit college is er erg goed in om regelmatig groepen bewoners in de gordijnen te jagen. Of het nu gaat om intrekken van subsidies, de aanleg van zonneparken, een bikepark of in dit geval de nieuwbouw van de school die volgens wethouder Coes bij voorkeur aan de Sportlaan gevestigd zou moeten worden.”

“De discussie spitste zich toe over hoe de wethouder de omwonenden heeft geïnformeerd en hoe hij ze vervolgens na kritiek van de raad nog steeds niet heeft betrokken bij de gesprekken over andere mogelijkheden voor de nieuwbouw van de basisschool die de beide locaties van de Talenter en de Wegwijzer zal gaan vervangen”, aldus Slagers-Bekhuis.

“De nieuwbouw zou ook ruimte kunnen bieden aan bijvoorbeeld de bibliotheek en activiteitencentrum het Zumpke. Coes had alvast de benodigde vierkante meters daarvoor laten opnemen in de plannen. Deze beide organisaties zijn echter nooit gevraagd mee te denken. Het lijkt een mooi plan om deze instanties samen te voegen maar het vraagt wel om heel veel extra vierkante meters waardoor er minder geschikte locaties te vinden zijn.”

Een meerderheid van de gemeenteraad gaf de wethouder de opdracht mee om eerst goed uit te werken waar een nieuwe locatie aan moet voldoen, onder andere qua vierkante meters, voordat hij de inwoners van Enter vraagt om mee te denken over een mogelijke locatie.
Slagers-Bekhuis: “Alle locaties die ingediend worden en die voldoen aan de eisen moeten op dezelfde manier beoordeeld worden. Het onderzoek moet dus gewoon over! De eerste 25.000 euro aan onderzoekskosten is al verdampt!”
Volg ons