Van Siepel tot Kunst: LamBertKunstenaar en galeriehouder LamBert. (Foto: Johan de Ruyter)
Van de redactie | 16-05-2020
OOTMARSUM - Geen stadje in Nederland heeft zo’n kunstzinnig karakter als Ootmarsum. Wie zijn de kunstenaars en galeriehouders die Oatmössche op de culturele kaart zetten? Elke maand portretteert Johan de Ruyter een Ootmarsumse kunstenaar, speciaal voor Twente FM. Voor deze eerste aflevering gaat hij langs bij Lambert Oude Wesselink, kunstenaar en galeriehouder van Galerie & Kunstuitleen LamBert.

LamBert opende op 2002 zijn galerie aan het Kerkplein. Hij was de eerste galeriehouder in Ootmarsum die moderne kunst aanbood. In de loop der jaren breidde hij zijn pand twee keer verder uit, wat resulteerde in de ruime galerie waarin hij zijn eigen én andermans werk exposeert.

LamBert is namelijk zelf kunstenaar, maar ook groot liefhebber van moderne kunst van kunstenaars als Herman Brood, Peter Klashorst, Jan Sierhuis en Anton Heyboer. Hij deelt zijn liefde voor moderne kunst graag met de bezoekers van zijn galerie.

En laten we de grote collectie werken van Jan te Wierik niet vergeten; geen galeriehouder heeft zóveel werk van de Haaksbergse kunstenaar te koop als LamBert.

Johan de Ruyter maakte een portret van LamBert, waarin zowel zijn rol galeriehouder als zijn bevlogenheid als kunstenaar wordt uitgelicht.
Volg ons