Ook Uelsen doet mee aan Bevrijdingsdagvlag Nederland Duitsland (Foto: Piet G / Pixabay)
Van de redactie | 04-05-2020
TUBBERGEN/UELSEN – In het Duitse Uelsen wordt ook meegewerkt aan de Tubbergse activiteiten rondom Bevrijdingsdag.

Burgemeester Haverkamp van Tubbergen heeft daarvoor contact gelegd met Hajo Bosch, de burgemeester van de Duitse buurgemeente Uelsen.
Ook daar wordt de vrijheid herdacht, door het hijsen van de Nederlandse, de Duitse en de Europese vlag.

“Wat mooi en bijzonder dat wij 75 jaar na de bevrijding samen met onze toenmalige vijand mogen en kunnen herdenken”, vindt burgemeester Haverkamp. “Samen herdenken is waardevol en een goede onderlinge relatie tussen onze beide landen is het beste wapen tegen een herhaling van zo’n vreselijke oorlog. Ik waardeer het dan ook enorm dat onze partnergemeente Samtgemeinde Uelsen zich hierin bij ons aansluit.”

Dat vindt ook de Uelsener burgemeester Hajo Bosch. “Ik denk dat gemeenschappelijk herinneren erg belangrijk is. Of we nu Nederlands of Duits zijn, in een gemeenschappelijk en vriendschappelijk Europa moeten we stilstaan bij de impact van de oorlog en het geweld met alle partnerlanden. We moeten er samen voor zorgen dat zoiets nooit weer gebeurt en we in vrede met elkaar blijven samenleven. Deze gezamenlijke solidariteit biedt hiertegen de beste bescherming.”
Volg ons